25. august 2019
Søk
Hverdag og høytid
Hverdag og høytid

image

Audgunn Vilhelmsen stiller ut i Vestbygda kapell og på Nordberg fort.

Vestbygda kapell har i flere år vist vekslende kunstutstillinger som en del av menighetslivet. I hele sommer stiller Audgunn Vilhelmsen ut en serie oljepasteller på trefiberplater der motivene i kapellet er fra dagliglivet med mange festlige innslag, mens hun i samme periode viser bilder fra de kristne høytidene i større format på Nordberg fort.

Bildene er fri for søtladenhet. De er direkte opplevelser fra cirkus, ut i naturen på hest, hjemme med blomster i hagen og med katten. Høytidsbildene som vises på Nordberg fort, er som altertavler fra hver høytid: Jesu fødsel, lidelse, oppstandelse og himmelfart. Pinse. Hennes bilder er som illustrasjoner til de tre trosartiklene der den første trosartikkel er mest representert i kapellet. «Jeg tror at han har skapt meg og alle andre skapninger» (Luthers forklaring)

Hennes kunst har en direkte linje tilbake til barnetegningen, utviklet gjennom konsekvent arbeid med et stadig rikere billedtilfang, helt upåvirket av akademisk teori, stil og smak. Hennes kunst kalles internasjonalt for Rå kunst, Art raw, i betydningen opprinnelig, rå som i råvare. Outsider art er også en benevnelse fordi hun arbeider alene utenfor det etablerte kunstmiljøet. Hun er antatt flere ganger på Sørlandsutstillingen med både broderi og oljepasteller. Hun har hatt flere separatutstillinger både i Norge og i Danmark og deltatt på en rekke kollektive utstillinger som Aparte i Danmark, De-ve-lo-pe i Trondheim Kunstmuseum, 100 fra Sørlandet på Bomuldsfabriken i Arendal. Hennes bilder er innkjøpt av flere høgskoler i Norge og hun er representert i Trastad samlinger med flere arbeider.

Det er Galleri Lista Fyr i samarbeid med en egen kunstkomite for Vestbygda kapell, som står for utstillingene. Alle utstillingene er kunstnernes bidrag uten annet vederlag enn gleden ved å være med i menighetslivet med sin kunst.

Kontakt: Galleri Lista Fyr tel.: 9518 3518 e-post: al.v@online.no

print